Producten met karakter

Het hout dat wij inzamelen heeft al een eerste leven gehad dat zijn sporen heeft nagelaten in de vorm van verf, deukjes, krassen, schroefsporen en andere oneffenheden. Deze littekens kunnen dus aanwezig zijn in onze producten, de hoeveelheid hiervan verschilt per product. In onze ontwerpen voegen wij zo min mogelijk nieuwe materialen toe. Dit doen wij om afval te besparen, de producten goed recyclebaar te houden en om de materialen zo origineel mogelijk te houden.

Ontdek onze …

Houtsoorten

Al onze materialen zijn verkregen als afval. Wij maken er duurzame producten van.  Onze partners in de interieurbouw gebruiken heel veel plaatmateriaal. Dit zijn platen hout gemaakt uit allerlei soorten hout, afmetingen en diktes. Ons aanbod is hierdoor zeer gevarieerd waardoor iedereen iets naar zijn wens kan vinden. Dat betekent dat er voor jou ook een match te vinden is!

Onze voorraad is afhankelijk van het afvalhout dat wij inzamelen, veel materialen zijn dus beperkt verkrijgbaar.

WASTE. tafelklok bamboe donker detail
WASTE. tafelklok bamboe donker witte wijzer

Bamboe wild

Herkomst: Meubelmakerij De Bever

Wij hebben bamboe in twee tinten. Dit is de donkere variant. Bamboe is eigenlijk geen houtsoort, maar een grassoort. Per dag kan bamboe tot wel 95cm in hoogte groeien. Dit bamboe heeft een erg chique uitstraling. Er zijn duidelijk lijnen zichtbaar maar geen reliëf. Per product verschilt de kleur een beetje, de één is wat donkerder dan de ander. De dikte is 20mm.

WASTE. producten van bamboe wild:
      Tafelklok

WASTE. Tafelklok bamboe donker

Bamboe caramel

Herkomst: De Veer Interieur en Meubelmakerij De Bever

Dit is de lichte variant van bamboe. De bamboeknopen zijn duidelijk zichtbaar, net als de lijnen, waardoor dit materiaal een uniek uiterlijk krijgt. Het materiaal is opgebouwd uit 5 lagen die kruislings op elkaar zijn verlijmd. De dikte is 20mm.

WASTE. producten van bamboe caramel:
      Wandklok
      Tafelklok

Barnwood

Herkomst: Particuliere zolder

Onze persoonlijke favoriet. Dit hout is jaren een canadeze schuur geweest, door weer en wind is het hout helemaal verweerd en is de nerf prachtig uitgesleten. Het hout heeft een erg rauwe uitstraling. Soms zit er een knoest in, en soms niet. Wij vermoeden dat het vurenhout is. De dikte is circa 18mm.

WASTE. producten van barnwood:
      Tafelklok

WASTE. tafelklok antraciet eiken detail

Antraciet eiken

Herkomst: Meubelmakerij De Bever

Dit spaanplaat is voorzien van een antraciet eiken laag. De nerf is duidelijk zichtbaar, maar er is geen reliëf aanwezig. Rondom ons logo komt een witte rand tevoorschijn, wat de kernkleur is van de antraciet eiken laag. Dit materiaal word veelal gebruikt om kasten van te maken, hierdoor blijven er veel kleine stukjes over waar wij WASTE. van maken. De dikte is 18mm.

WASTE. producten van antraciet eiken:
      Tafelklok
      Fotolijst

WASTE. tafelklok antraciet eiken

Okoume

Herkomst: Lokale interieurbouwer

De okoume boom kan zomaar 30 tot 60 meter hoog worden. Het hout word veel gebruikt om multiplex van te maken. De kleur zou je licht grijsroze tot rossig bruin kunnen omschrijven. Okoume heeft een nauwelijks aanwezige nerf tekening, hierdoor is het een erg strak materiaal. Ons okoume is waarschijnlijk gebruikt als mal in de meubelfabriek, er zitten potloodlijnen op en her en der zijn schroefgaten aanwezig. De dikte is 12mm.

WASTE. producten van okoume:
      Wandklok
      Onderzetters

Werkbank mdf

Herkomst: Lokale interieurbouwer

Gaaf! Klokken gemaakt van MDF dat bij de decoratie afdeling dienst heeft gedaan als werkbank. Hierdoor is het MDF totaal willekeurig voorzien van onder andere gele, grijze, witte en bruine vlekken. Ook zit er her en der een dikke klodder tegellijm of verf op. Soms zit er zelfs nog schilderstape op de zijkant. Elk stukje is absoluut uniek! Zonde dat dit in de afvalbak lag, gelukkig hebben wij het uit de verbrandingsoven gered. De dikte is 12mm.

WASTE. producten van werkbank MDF:
      Wandklok
      Tafelklok

Populier

Herkomst: De Veer Interieur

Licht van kleur en licht van gewicht, zacht en een vage tekening zijn de woorden die Populier omschrijven. De kleurtint kan variëren van wit, geelwit, grijsachtig tot bleekbruin per product. Er kan een knoest aanwezig zijn, evenals een zaagsnede of freesspoor. Populieren heeft een natuurlijke zijdeachtige glans. De wandklok, tafelklok en fotolijst zijn 18mm dik. De onderzetters zijn verkrijgbaar in 10/12mm en 4mm dik.

WASTE. producten van populier:
      Tafelklok
      Wandklok
      Fotolijst
      Onderzetters

Blauw populier

Herkomst: De Veer Interieur

Dit is óók populieren multiplex maar dan met een blauwe tint geschilderd. Er kan een ondiepe zaagsnede aanwezig zijn, net als een schroefgat. Sommige zijkanten zijn ook blauw gesopt. De verf heeft een matte uitstraling. De dikte is 18mm

WASTE. producten van blauw populier:
      Tafelklok
      Fotolijst

Gras op rood MDF

Herkomst: Lokale interieurbouwer

Heel leuk! Gras met bloemetjes gedecoreerd op rood brandvertragend MDF. De onderkant van de klok is onbehandeld rood MDF, daarboven is het wit gesaust. Helemaal bovenaan, rondom de wijzers, is het gras geschilderd. De achterzijde is op dezelfde manier gedecoreerd. Waarschijnlijk is dit een proefstukje geweest voor een grotere gras-klus. Er zijn maar enkele beschikbaar! De dikte is 20mm.

WASTE. producten van gras op rood MDF:
      Wandklok

Berken

Herkomst: Lokale interieurbouwer

Berken laat zich omschrijven door de woorden: Hard, zwaar en splinterig. De nerftekening is duidelijk zichtbaar maar wel subtiel en dus niet druk. De kleur loopt van wit tot lichtbruin. Er zijn zwarte pitjes in het hout aanwezig, deze zijn ontstaan door langpootmuggen die het cambium hebben aangetast. In het cambium van een boom worden nieuwe cellen gemaakt waardoor de boom groeit. De dikte van dit berken is 18mm.

WASTE. producten van berken:
      Tafelklok
      Fotolijst

Uitverkocht: Wandklok

Grijs

Herkomst: De Veer Interieur

Iemand heeft dit materiaal ooit grijs geschilderd, en weer iemand anders heeft dit materiaal ooit in de afvalbak gegooid. Wij hebben er WASTE. van gemaakt! Onderzetters wel te verstaan. En die kunnen bij jou op je tafel belanden! Of dit nou een populieren of berken uitvoering word is nog even afwachten, want beide uitvoeringen zijn beschikbaar.

WASTE. producten van grijs:
      Onderzetters

Wit spaanplaat

Herkomst: Particuliere zolder

In de volksmond heet dit ook wel meubelplaat. Spaanplaat voorzien van een harde witte laag met een lichte structuur. Grote kans dat jouw keukenkastjes hier ook van zijn gemaakt. De witte structuurlaag heeft een lichte glans. De dikte is 10mm.

WASTE. producten in Wit:
      Onderzetters

Rose Rood

Herkomst: Tijdelijke tentoonstelling Tosti Truffels Treinen, Spoorwegmuseum

Door en door rood gekleurd MDF, wat dienst heeft gedaan als vitrinewand in het Spoorwegmuseum. De materialen zouden in de afvalbak zijn beland als wij ze niet hadden opgehaald. Het materiaal heeft een licht gespikkelde kleur van dichtbij bekeken. Het is super glad en alle kanten zijn dezelfde kleur. De dikte van 18mm is perfect voor alles!

WASTE. producten in Rose rood:
      Fotoplank
      Eettafel
      Vitrine kast klein
      Vitrine kast groot
      Maatwerk

Royal Blauw

Herkomst: Tijdelijke tentoonstelling Tosti Truffels Treinen, Spoorwegmuseum

Van vitrine in het Spoorwegmuseum naar jouw woonkamer! Dit Royal Blauwe MDF is echt hartstikke gaaf. Van dichtbij bekeken zitten er wat lichte spikkels in. Het oppervlak is hartstikke glad en blauw. Sommige delen zijn van olie voorzien, andere delen zijn blank. De dikte van Royal Blauw is 18mm.

WASTE. producten in Royal Blauw:
      Fotoplank
      Eettafel
      Maatwerk

Curry Geel

Herkomst: Tijdelijke tentoonstelling Tosti Truffels Treinen, Spoorwegmuseum

Houd je van tafelen? Doe dat dan aan onze eettafel van dit curry geel MDF! Dit materiaal heeft eerst het verhaal van koffie langs/op het spoor verteld. Nu kun jij er koffie aan drinken! Dit geel is super glad en vlak. Her en der zitten er wel wat vlekken van het vorige leven op. Wat betreft dikte meten wij 18mm.

WASTE. producten in Curry Geel:
      Fotoplank
      Eettafel
      Maatwerk

Lavendel Paars

Herkomst: Tijdelijke tentoonstelling Tosti Truffels Treinen, Spoorwegmuseum

Grote velden vol lavendel straalt deze kleur paars uit. De geur moet je er helaas wel zelf bij verzorgen. Dit Lavendel paars is rondom dezelfde kleur. Doordat wij alle zaagsnedes goed schuren is het overal super glad. De dikte is 18mm.

WASTE. producten in Lavendel paars:
      Fotoplank
      Vitrine kast
      Maatwerk

Populier Terra Bruin

Herkomst: Tijdelijke tentoonstelling Caravaggio-Bernini, Rijksmuseum

Dit hout heeft in zijn eerste leven kunst van Caravaggio-Bernini tentoonsgesteld in het Rijksmuseum. Populieren multiplex met aan de binnenzijde blank berken fineer met een mooie houtnerf. De buitenzijde is ook berken fineer en gebeitst met een Terra bruine kleur, de houtnerf is hierdoor nog heel gaaf zichtbaar. De dikte van het materiaal is 18mm.

WASTE. producten van Terra Bruin:
      Zeshoek
      Maatwerk
      

Flamingo roze

Herkomst: Tijdelijke tentoonstelling Caravaggio-Bernini, Rijksmuseum

Dit hout heeft in zijn eerste leven kunst van Caravaggio-Bernini tentoongesteld in het Rijksmuseum. De kern is populieren multiplex met aan de binnenzijde blank berken fineer met een mooie houtnerf. De buitenzijde is ook berken fineer en gebeitst met een roze kleur die mij doet denken aan flamingo's. De houtnerf is door de beits heen nog heel gaaf zichtbaar. De dikte van het materiaal is 18mm.

WASTE. producten van Flamingo Roze:
      Zeshoek
      Maatwerk

Crème Geel

Herkomst: Tijdelijke tentoonstelling Caravaggio-Bernini, Rijksmuseum

Dit hout heeft in zijn eerste leven kunst van Caravaggio-Bernini tentoongesteld in het Rijksmuseum. De kern is populieren multiplex met aan de binnenzijde blank berken fineer met een mooie houtnerf. De buitenzijde is ook berken fineer en gebeitst met een crème gele kleur. De houtnerf is door de beits heen nog heel gaaf zichtbaar. De dikte van het materiaal is 18mm.

WASTE. producten van Crème Geel:
      Zeshoek
      Maatwerk

Marine Blauw

Herkomst: Tijdelijke tentoonstelling Caravaggio-Bernini, Rijksmuseum

Dit hout heeft in zijn eerste leven kunst van Caravaggio-Bernini tentoongesteld in het Rijksmuseum. De kern is populieren multiplex met aan de binnenzijde blank berken fineer met een mooie houtnerf. De buitenzijde is ook berken fineer en gebeitst met een marine blauwe kleur. De houtnerf is door de beits heen nog heel gaaf zichtbaar. De dikte van het materiaal is 18mm.

WASTE. producten van Marine Blauw:
      Zeshoek
      Maatwerk

Populier Berken

Herkomst: Tijdelijke tentoonstelling Caravaggio-Bernini, Rijksmuseum

Dit hout heeft in zijn eerste leven kunst van Caravaggio-Bernini tentoongesteld in het Rijksmuseum. De kern is populieren multiplex met aan beide zijde blank berken fineer met een mooie houtnerf. De houtnerf van het berken fineer is heel gaaf en mooi vlak. De dikte van het materiaal is 18mm.

WASTE. producten van Berken:
      Zeshoek
      Maatwerk

De foto’s en omschrijving geven slechts een indruk van de materialen. De materialen kunnen in werkelijkheid anders tonen. Dit overzicht is met grote nauwkeurigheid samengesteld, helaas kunnen er nog steeds fouten in staan waar wij niet verantwoordelijk voor gehouden kunnen worden.

Uurwerken

Wij hebben onze uurwerken uitgezocht op kwaliteit. De batterij hoef je maar één keer in de 18 maanden te vervangen. Het zijn stille uurwerken die niet tikken zodat jij in alle stilte kunt genieten van je klok. Het kan voorkomen dat een uurwerk niet het eeuwige leven heeft: dan ontvangen wij graag jouw uurwerk retour zodat wij deze samen met onze leverancier kunnen opknappen of omsmelten tot nieuwe uurwerken! Jij krijgt dan geheel gratis een nieuw uurwerk zodat je nog tijden kunt genieten van jouw klok. Zo zorgen wij samen voor minder WASTE.

Wijzers

De wijzers zijn in twee kleuren verkrijgbaar: Zwart en Wit. Bij je bestelling kun je aangeven welke kleur wijzers je wilt, dan monteren wij deze voor jou op je klok.