WASTE.

Wij zijn een spik-splinter-nieuw merk dat duurzame houten producten maakt van afvalhout. Opgericht in juni 2020, dat betekend dat de eerste producten nog warm van de zaag zijn. Al onze producten zijn lokaal met de hand gemaakt in eigen werkplaats. Ieder stukje hout heeft een eigen verhaal en is daardoor uniek. Niemand zal hetzelfde als jou in huis krijgen!

” Ons doel is bereikt als er niet meer genoeg afval is om WASTE. te kunnen maken “

Ons doel

Wij willen een punt achter afval zetten. Er wordt te veel verspild. Complete bossen worden gekapt en verwerkt tot onder andere musea interieur, meubels en uiteindelijke afval. Dit is waar WASTE. in actie komt. Dit afvalhout is namelijk nog hartstikke goed te gebruiken! Wij maken al onze houten producten van lokaal afvalhout. Het liefst gebruiken wij hout dat al een eerste leven heeft gehad in een (tijdelijke) museum tentoonstelling. De oprichter van WASTE., Menno de Wit, heeft jaren van dichtbij meegemaakt hoe complete (tijdelijke) tentoonstelling in de afvalbak verdwijnen. Met WASTE. kan het museum zijn afvalstroom flink reduceren én unieke producten realiseren. Op dit moment zijn wij druk bezig met het opzetten van samenwerkingen met musea, tot de tijd dat dit is gelukt zal er helaas nog geen materiaal uit tentoonstellingen gebruikt worden. Uiteraard wel afvalhout uit de prullenbak! Ons doel is bereikt als er niet meer genoeg afvalhout is om onze producten te kunnen maken. Op deze manier doet WASTE. zijn best om bij te dragen aan een betere wereld. 

Onze alleskunner

De producten van WASTE. worden allen in eigen huis ontworpen en geproduceerd door oprichter Menno de Wit. Het Hout- en Meubilerings College én de opleiding Product Ontwerpen hebben Menno de juiste tools gegeven om alles zelf in eigen werkplaats te kunnen ontwerpen en vervaardigen. De ontwerpstijl van WASTE. is overduidelijk tijdloos: less is more.

” De ontwerpstijl van WASTE. is overduidelijk tijdloos “

Diensten

Naast ons assortiment producten leveren wij ook een breed scala aan diensten.

Project advies

Wij zetten ons actief in om de duurzaamheid van projecten te verbeteren. Zo werken wij graag samen met interieurbouwers, architecten, ontwerpers en opdrachtgevers om na te denken over de duurzaamheid van een project.

Lees meer over ons project advies

Afval samenwerkingen

Wij hebben afval samenwerkingen met verschillende interieurbouw bedrijven in Nederland. Bij hen verzamelen wij afvalhout in wat wij vervolgens zelf verwerken tot onze duurzame producten.

Lees meer over onze afval samenwerkingen

Maatwerk producten

Ontwerp je eigen WASTE. producten. Het is mogelijk om je eigen product, logo, merk, vormgeving of indeling te realiseren van jouw eigen afval. Dit betekend dat wij van jouw afval WASTE. kunnen maken. 

Lees meer over onze maatwerk afval producten