Het afval probleem is van iedereen

Wij hebben samenwerkingen met verschillende musea en interieurbouw bedrijven in Nederland. Bij hen verzamelen wij afvalhout in wat wij vervolgens zelf verwerken tot onze duurzame producten. Van het hout dat wij inzamelen reduceren wij het afval met maar liefst 80%. Dit betekend dat voor iedere 100kg aan ingezameld afvalhout bij ons nog maar 20kg aan echt afval over blijft. Wij doen ons uiterste best om deze reductie verder te verbeteren, ons doel is om uiteindelijk géén afval over te houden. Lees meer over onze afval inzameling.

Buiten het feit dat wij producten maken van afvalhout leveren wij ook diensten en adviezen om een project duurzamer te maken. Dit kan in samenwerking met bijvoorbeeld een ontwerpbureau, architect, instelling of interieurbouwer/meubelmaker. Alles is mogelijk!

Wil jij ook afval reduceren samen met WASTE.? Leuk! Lees meer over aanmelden voor een samenwerking.

Deze bedrijven zetten een punt achter afval

Afval inzamelen

Om prachtig hout van de afvalberg te redden werken wij samen met verschillende bedrijven uit heel Nederland. Onze partners lopen uiteen van kleine lokale meubelmakers tot de grootste musea van Nederland die allemaal graag een punt achter afval zetten. Wij hebben bij deze bedrijven containers staan waar het afvalhout in word verzameld. Zodra de container vol is wisselen wij deze om voor een nieuwe lege container en gaan wij aan de slag met het ingezamelde afvalhout. Op onze materialenpagina kan iedereen zien waar onze materialen zijn ingezameld, en waar het materiaal eventueel zijn eerste leven heeft gesleten.

Tijdelijke tentoonstellingen

De oprichter van WASTE., Menno de Wit, heeft jaren van dichtbij meegemaakt hoe tijdelijke tentoonstelling direct de afvalbak in verdwijnen. Dit is natuurlijk hartstikke zonde van de prachtige materialen. Wij hebben het Rijksmuseum en het Spoorwegmuseum zover gekregen dat wij de materialen uit hun tijdelijke tentoonstellingen ontvangen!

“Al jaren verdwijnt er heel veel hout in mijn afvalbak. Sinds kort gooi ik met een goed gevoel hout in de WASTE. container omdat ik weet dat het hout nu niet verspild is.”
Mick de Veer – Eigenaar De Veer Interieur

Duurzaamheid van projecten verbeteren

Wij zetten ons ook actief in om de duurzaamheid van nieuwe projecten te verbeteren. Zo werken wij samen met interieurbouwers, ontwerpers en opdrachtgevers om na te denken over de duurzaamheid van een project. Natuurlijk begint dit met de vraag: Is dit nieuwe project echt nodig? Als het antwoord “ja” is gaan wij samen verder kijken. Dit kan zich uiten in materiaal keuzes, bouwmethodes of een re-design. WASTE. Bekijkt graag samen de mogelijkheden voor een eventuele samenwerking en/of adviesrol. Lees meer over onze advies diensten.

Aanmelden voor samenwerking

Wil jij ook het afval van jouw bedrijf of instelling reduceren? Wij komen graag een keer langs om de mogelijkheden te bespreken. Neem contact met ons op om een afspraak in te plannen. Ben je particulier en wil je ook graag dat jouw afvalhout word verwerkt tot onze producten? Dat vinden wij te gek, dat kan zeker! Stuur ons een berichtje, dan komen wij er samen zeker uit. Kijk voor meer informatie over de mogelijkheden op onze maatwerkpagina.